Wypoczynek w gospodarstwie
Pracujemy dla was
Potwierdzenie wysokiej jakości
Co i kiedy w Cichych Wodach
Nasze pola, stawy, lasy oraz zwierzęta stanowią unikalny samoregulujący się ekosystem, którego poznanie dostarcza wielu fascynujących doświadczeń. Staramy się poprzez świadome działania budować żyzność naszej ziemi, zapewniać jak najwyższe warunki dobrostanu zwierząt oraz ograniczać zużycie wody i paliw.
Wakacyjny abonament
Gości mieszkających w Cichych
Wodach: 50zł śniadanie, 90zł obiadokolacja.
Goście przyjezdni: obiadokolacja 100zł.
Farmerska kuchnia w Cichych Wodach zmienia się z porami roku.
Składniki naszych dań pochodzą głównie z naszego gospodarstwa. Od 24 lat jakość naszych
produktów potwierdza certyfikat rolnictwa ekologicznego. Warzywa i owoce z naszego ogrodu
kuchennego oraz wysokiej jakości jagnięcina, wołowina i drób to składniki, których nie
brakuje na stole w Cichych Wodach.
Wieloletnia praca w kuchni i znajomość składników, z
których gotujemy pozwala nam przygotować zdrowe i różnorodne dania komponowane w autorskiej
aranżacji w myśl zasad Slow Food.
Mamy własne dopracowane receptury potraw.
Tu czas zwalnia i mierzony jest odgłosami dnia,
zapachami pól i porami
roku.
Zapraszamy do odwiedzenia naszej agroturystyki w czasie wakacji i weekendów.
Podczas pobytu w
naszych klimatycznych pokojach,
z wielką przyjemnością przygotujemy Wam posiłki w
farmerskiej restauracji.
Komfortowy Pokój
Pokój
Pokój
Apartament
Weekend w barterze
Zagroda edukacyjna wiosną
Wakacje
Ziołowa wołowina
Jesienne weekendy
Wakacje u nas są pełne śmiechu dzieci, które
przyjeżdżają do nas wraz z rodzicami. Codziennie zbierają świeże jajka,
poją krowy i karmią owce, a później za nimi biegają. A wieczorem
oglądają bajki w kinie w stodole. W międzyczasie rodzice spoglądają na
dzieci, czytają książki i piją kawę, bo trudno u nas o internet.
Śniadanko czeka na was o 9:00. Parzymy wam kawę z ekspresu rodem z
Italii, o 14:00 podajemy zupę a o 17:00 obiadokolacja i oczywiście
deser. Bardzo lubimy, kiedy chwalicie nasze jedzenie. Staramy się, aby
było jak najlepsze, wkładając w nie całe doświadczenie i serce.
W zależności od dnia oraz kreatywności na warsztatach budowane są
domki
dla ptaków, deski do krojenia, gotowane makarony, lepione pizze, a także
smażone steki. Poznacie dużo ciekawych smaków. W każdym tygodniu
organizowany jest spacer, podczas którego pokazujemy wam gospodarstwo i
przekazujemy troszkę informacji o ogrodzie, naszej historii i
zwierzętach. Lubimy gdy pytacie nas o różne rzeczy, jak robiony jest
kompost, albo ile waży byk i jak go złapać.
Mazury wszystkim kojarzą się z jeziorami, u nas jest też i rzeka — tam
można poskakać do wody z linki zawieszonej na drzewie i spróbować się z
nurtem (nie tak wartkim). Gdy zbierze się ekipa, to zaczyna się gra
terenowa, strzelanie z procy może łuku albo rozwiązywanie zagadek.
Czasem uczymy jazdy ciągnikiem. Dwa razy w tygodniu rozpalamy
ognisko.
Czasami ludzie lubią odetchnąć od zgiełku życia codziennego i
miasta,
wtedy szukają przestrzeni do odcięcia się. Do dyspozycji jest 30
hektarów ziemi: pola, lasy, stawy oraz wiele przygotowanych miejsc do
odpoczynku, wystarczy koc książka i nikogo nie widzisz przez cały
dzień.
* Pobyt od 28 maja do 17 czerwca minimum 3 doby.
* Od 17 czerwca do 2 września tylko od soboty do soboty.
Zapraszamy na autorskie programy dydaktyczne dzieci i młodzież szkolną
Jesienne warsztaty kulinarne w weekendy. Sprzedaż produktów z gospodarstwa w ramach RHD.
Gdy na polach opadnie kurz po pracy maszyn żniwnych, a ogród mieni się kolorami jesieni, zapraszamy na jesienne nie spieszne weekendy, w tym czasie chętnie z Wami pogotujemy podczas warsztatów kulinarnych.